بنیه گل کلم هم یه غذای خوشمزه و متفاوت که هم می تونه یه شام محسوب بشه و هم توی مهمونی ها به عنوان اسنک یا پیش غذا.



مواد لازم :
گل کلم متوسط : 1 عدد
آرد سفید : 1 لیوان
تخم مرغ درشت : 2 عدد
شیر : نصف لیوان
پودر زیره : 1 ق چ
جعفری خرد شده : 2 ق غ
گشنیز خرد شده : 2 ق غ
سیر رنده شده : 2 حبه
نمک و فلفل و زردچوبه : به میزان لازم

طرز تهیه :
با استفاده از یه چاقوی تیز گلم کلم رو به گلهای کوچیکی ببرید. اندازه گلها باید متوسط باشه. چون اگه خیلی ریز باشه کار کردن باهاش خیلی سخت میشه و اگه درشت بگیرید وسطش سفت میمونه و خیلی دیگه مزه گل کلم میده!! اینقدری باشه خوبه:


توی قابلمه بزرگی آب فراوون بریزید و 1 ق غ نمک، 1 ق غ پودر زیره و کمی هم سرکه بهش اضافه کنید و بذارید به جوش بیاد (این نمک و زیره جدای اون چیزی هست که توی مواد لازم نوشتم)
استفاده از زیره به همراه گل کلم هم خوشمزه ش می کنه هم نفخش رو میگیره. سرکه هم برای از بین بردن بوی کلمه.
وقتی آب به جوش اومد گل کلم ها رو بندازید توش و بذارید 2-3 دقیقه بجوشه تا فقط کمی نرم بشه (مواظب باشید زیاد نرم نشه)
بعد بلافاصله آبکش کنید و بذارید آب زیادیش بره.
http://www.seemorgh.com/uploads/1392/06/bg02.jpg

اگه میخواید گل کلم سوخاری درست کنید تو همین مرحله یکی یکی گل کلم ها رو اول توی آرد بعد توی تخم مرغ و آخر سر توی پودر سوخاری بزنید و سرخ کنید ولی برای تهیه بنیه گل کلم لازمه خمیر بنیه درست کنید.
برای این کار توی کاسه ای، آرد، تخم مرغ، شیر، نمک، فلفل، زردچوبه و زیره رو با هم مخلوط کنید و خوب هم بزنید.
http://www.seemorgh.com/uploads/1392/06/bg03.jpg

آخر سر جعفری، گشنیز و سیر رو هم اضافه کنید و هم بزنید. می تونید برای بهتر شدن طعمش یه فلفل سبز رو هم خرد کنید بریزید توش! اینجوری یه کم تند میشه!
http://www.seemorgh.com/uploads/1392/06/bg04.jpg

گل کلم ها رو دونه دونه بزنید توی خمیر و یه تکون مختصر بدید تا خمیر اضافی ازش جدا بشه.
http://www.seemorgh.com/uploads/1392/06/bg05.jpg

بعد با احتیاط بندازید توی روغن داغ شناور. حرارت روغن باید به اندازه ای باشه که اگه یه تیکه از خمیر رو انداختید توش پس از 2-3 ثانیه از کف قابلمه جدا شه و بیاد روی روغن! اگه روغن خیلی داغ باشه خمیرش سریع می سوزه و سیاه میشه و اگه سرد باشه خمیر روغن زیادی به خودش جذب می کنه. هر سری حدود 4-5 دقیقه طول میکشه تا کاملاَ‌ سرخ بشه.
ضمناَ برای صرفه جویی در مصرف روغن، از قابلمه کوچیک استفاده کنید تا با مقدار کمتری روغن بتونید به حد شناور برسونیدش.
http://www.seemorgh.com/uploads/1392/06/bg06.jpg

پس از این که گل کلم ها سرخ شدن اون ها رو از توی روغن در بیارید و روی دستمال آشپزخونه بذارید تا روغن اضافیش گرفته بشه.
http://www.seemorgh.com/uploads/1392/06/bg07.jpg

خیلی خوشمزه س و اگه با سس ارده خورده بشه خوشمزه تر هم میشه!
http://www.seemorgh.com/uploads/1392/06/bg08.jpg

من برای تهیه سس ارده یک و نصفی لیوان ماست رو با 2 ق غ ارده، آب یک عدد لیمو ترش، کمی روغن زیتون، پودر سیر، پودر نعنا، نمک و فلفل مخلوط کردم و هم زدم. اندازه اینها تقریبیه. یعنی بستگی به خودتون داره. مرتب طعمش رو چک کنید و اگه مثلاً دوس داشتید بیشتر طعم ارده بده ارده ش رو زیادتر کنید و یا اگه دوس دارید ترش تر بشه آب لیموش رو بیشتر کنید.
http://www.seemorgh.com/uploads/1392/06/bg09.jpg

خوشبختانه یه چند وقتیه شازده پسر به مامانش اجازه مانور میده و منم نسبت به روزای اول یه مقدار بیشتر میتونم آشپزی کنم! (البته کمک بی شائبه مادر جان در نگهداری شازده رو نباید نادیده گرفت! همینجا دستش رو می بوسم و خالصانه از خدا براش درخواست سلامتی و طول عمر می کنم)
http://www.seemorgh.com/uploads/1392/06/bg10.jpg

این هم از بنیه گل کلم با سس ارده! درست کنید و دور هم از خوردن یه شام خوشمزه لذت ببرید!
امیدوارم تو این شب های سرد محفل خانوادگیتون گرم باشه. (هر چند اینجا هنوز سرد نشده!!!)



گردآوری : گروه سبک زندگی سیمرغ
www.seemorgh.com/lifestyle
منبع : tarlancafe.persianblog.ir



کلمات کلیدی :
نظرات بییندگان :

بهترین مشاغل و خدمات شهر خود را ، در سایت نشونه پیدا کنید.

مشاهده سایت نشونه